Blog

Fins als pebrots

Ha arribat un punt al qual ja no sé què cal que passi perquè el poble de Catalunya surti a fer efectiva la independència i a dignificar-nos com a poble. Què ha de passar més perquè sortim a exigir als polítics d’aquest país que compleixin amb el compromís adquirit amb els votants pels resultats del Primer d’Octubre? Quan deixarem de fer aquestes manifestacions estèrils de sortir a fer quatre crits de no res i tornar cap a casa, per començar una autèntica revolució com han fet a Sri Lanka o com estan sortint els pagesos als Països Baixos?
No, aquí ens quedem a casa mentre veiem com l’estat Espanyol (no pas les clavegueres) fa mans i mànigues per acabar amb nosaltres, amb el nostre poble, la nostra identitat. I no és cap exageració. Cal tornar a recordar frases mítiques dels espanyols com allò de “S’ha de bombardejar Barcelona cada cinquanta anys” o allò de “Els hi hem destrossat la sanitat”, passant per “S’ha d’espanyolitzar els nens catalans”?


Hem de tornar a posar les imatges de policies espanyols acomiadats dels seus pobles i casernes amb una multitud animant-los i cantant “A Por ellos”, quan sabien que venien a Catalunya a apallissar-nos per exercir un dret democràtic com és votar?
Hem d’acceptar que uns tribunals patriòtics (que no saben ni parlar ni escriure en català) inventin sentències en contra de la nostra llengua i ens intentin imposar uns percentatges en una llengua estrangera a les nostres escoles? Que no som conscients que en menys de cent anys l’ús social del català al nostre país ha caigut de quasi el 95% fins a l’actual 30%? I encara tenim un govern amb un president que els va dient a la gent que ve al nostre país que no cal que s’integrin, que tots som Catalunya. Això si, ara les creus de Sant Jordi són per persones que mai han fet res per la llengua i la cultura de Catalunya ni per la nostra identitat, ans al contrari. S’ha degradat i degenerat tots els símbols del nostre país fins al punt de la vergonya.
Però no n’hi ha prou encara! Hi ha una inflació pels núvols, les elèctriques amb uns beneficis multimilionaris que serveixen com a via de sortida per aquells polítics que es retiren, amb uns sous estratosfèrics pel sol fet de formar part dels consells assessors de les companyies. Unes constructores que s’han lucrat i han manipulat concursos públics, que han carregat de sobrecostos per lucrar-se encara més. Però ei, que després els sancionen amb uns quants milions que no arriben ni a una vintena part del que s’han lucrat al llarg de tants anys.
Això si, quan hem tingut a l’estat contra les cordes, resulta que ens han enviat cap a casa. Quan vam sortir a l’aeroport del Prat i el vam paralitzar, ens van enviar cap a casa. Quan vam tenir la Jonquera aturada, ens van fer tornar a casa. I aquells que van programar i incitar tot això, han deixat penjada la gent que va sortir, perquè estiguin als peus dels cavalls novament d’una injustícia que persegueix les persones per les seves idees.
Aquests dies hem sabut que de les maquinacions i fabricacions de mentides sobre catalans independentistes, contra polítics… n’estaven al corrent fins i tot jutges dels alts tribunals espanyols! I tot i saber que tot eren maquinacions i mentides, van obviar la seva obligació d’iniciar un procés contra aquests delinqüents. Al contrari, encara els reien les gràcies d’aquells que s’inventaven coses contra nosaltres.
Està molt de moda ara que fa anys que es va assassinar Miguel Angel Blanco condemnar el terrorisme. Però encara és el moment que algú del regne d’Espanya surti a fer una condemna explícita de tots els actes de terrorisme d’estat, per exemple, dels GAL. Ah no, que en aquest cas, el president dels espanyols fa uns anys encara ho justificava i deia que a ningú li interessava res sobre els afers dels GAL. I per no parlar de tot el que va passar el 17 d’agost del 2017. Ni una sola investigació iniciada per l’estat i tot és opacitat. És totalment lícit sospitar que l’estat espanyol estigui darrere de tot plegat. Perquè han demostrat que l’odi contra Catalunya és i serà quelcom intrínsec del patriotisme espanyol. Perquè tot allò de l’estat plurinacional és una gran mentida. Amb les paraules n’hi ha prou: “Debate del estado de la nación”. Perquè per ells, de nació només n’hi ha una. La resta, som pobles conquerits, que mereixem la humiliació constant fins a la nostra extinció. Pobles als quals se’ns pot robar, humiliar, empresonar, matar… i no passa res. O no recordeu que van assassinar un president electe de Catalunya? Quina poca memòria…
Això si, alguns partits continuaran defensant el diàleg amb el Gobierno més progressista de la història. Que els continuïn prenent el pèl a la cara, perquè els espanyols són bona gent. No ens aixequem d’una taula en la qual ens diuen sobre què es pot parlar i de què no. Bé, ben mirat, ni tan sols això. Perquè no s’ha parlat de res encara. Ni ho faran. Això sí, aquí tenim una part del govern fent els passerells i blanquejant un fals diàleg amb els que presumeixen de controlar la fiscalia, entre tantes altres barrabassades.
Però ei, el més important és perseguir la presidenta del Parlament de Catalunya. Perquè els fa nosa, és clar. Donen lliçons de moralitat i que ells als seus partits farien les coses diferents amb persones investigades. Ja em perdonaran, però és que aquest partit té un president que ha estat condemnat, entre altres coses, per malversació. I encara és el president del partit! Llavors eren presos polítics… i és diferent. En el cas de la presidenta del Parlament, no mereix ni una cosa tan bàsica com la presumpció d’innocència. I ara! Ni tan sols després de saber tot l’afer del Catalangate, les escoltes, les fabricacions de merda per part de policies, jutges, periodistes, polítics… contra els nostres. Perquè estan més pendents de controlar la seva parcel·la autonomista que de fer efectiva la independència i gestionar el nostre futur.
Poder continuar denunciant que patim espoli fiscal (bé, darrerament ni això, quan el president de Catalunya fa uns anys ostentava el famós Espanya ens roba), acceptant que tinguem unes infraestructures de pa sucat amb oli, una sanitat precària, una seguretat compromesa (sí, compromesa, amb una policia que actua i maquína contra el poble inventant proves i atestats si cal), una injustícia que en molts casos està formada per membres fanatitzats i disposats a tot per la seva pàtria…
Però res, a continuar aguantant en lloc de sortir a agafar el brau per les banyes i dir prou.
Això si, després ens diran que cal que el poble surti al carrer i que no llenci ni un paper a terra, no fos cas que els donem la imatge que volen. Perquè total, si sortim i no llencem cap paper a terra, tindrem algú que dirà que si ho hem fet i ens imputarà i perseguirà amb els recursos públics que tots nosaltres aportem.
Perseguits amb els nostres diners, per part dels que diuen ser els nostres.
Fins als pebrots!

Els Països Catalans són vius malgrat els intents espanyols de destruir-los

Acabem de viure la revetlla de Sant Joan. Aquesta és sense cap dubte la festa que uneix els Països Catalans i que mostra que hem estat i continuemsent una realitat comuna malgrat els intents de Castella de trencar la nostra unitat nacional.

Des de les colonitzacions massives de gent de parla castellana al País Valencià o a Eivissa, a les que es van formar a Catalunya durant els anys seixanta. Però ei, l’arribada de nouvinguts a un país no és un problema. El problema ve quan la gent que arriba gira l’esquena a la llengua i a la cultura del territori que els ha acollit. I la realitat és que arreu dels Països Catalans es van formar un seguit de guetos de persones que van decidir arribar, i no tan sols trepitjar la nostra llengua i cultura, sinó que també van decidir crear unes diferències imaginàries entre catalans, valencians, mallorquins, eivissencs…

Segurament fa vuitanta anys, al País Valencià no hi havia ningú (o eren quatre il·luminats) que afirmessin que el català i el valencià són dues llengües diferents. Però els espanyols, que sempre han volgut crear una Espanya a imatge de Castella, van començar a escampar la tesi que el valencià i el català no eren la mateixa llengua, que eren d’orígens diferents. Sí, els que ens volen fer creure que des d’Ushuaia fins a Santander, passant per Tijuana es parla la mateixa llengua, han volgut fer-nos creure que entre la gent d’Alcanar i la de Vinaròs, hi ha dues llengües diferents.

La realitat és que temien una unitat nacional dels Països Catalans i per això van optar per allò de dividir per vèncer. De fet, no fa gaire a la ciutat d’Alacant, el Partit Popular juntament amb Vox, van presentar una moció per segregar la ciutat i l’Alacantí de la zona catalanoparlant. Aquesta és la seva estratègia. Però el millor de tot és que els que volen empetitir el domini lingüístic del català, són els mateixos que et diuen que parlem llengües diferents.

Aquesta realitat també la volen estendre a les Illes Balears, i sobretot és un procés molt avançat a Eivissa.

Tanmateix, en realitat aquesta gent que diu que parla “es balear” o “valencià”, i que afirma que no és català, no han mogut mai ni un dit per reivindicar aquestes suposades realitats nacionals diferenciades. Solen ser persones que tenen problemes d’expressió en la nostra llengua (si la parlen) o directament no en tenen cap coneixement.Són, de fet, els mateixos que si els permetem fer creure al món les seves mentides, ens diran d’aquí a cinquanta anys que un lleidatà no parla la mateixa llengua que un garrotxí.

La idea de l’estat espanyol plurinacional és utòpica, perquè ja des del Compromís de Casp amb l’arribada dels Trastàmara, els castellans van iniciar un genocidi cultural premeditat, a poc a poc, però que arriba fins als nostres dies. Des dels diferents Decrets de Nova Planta, les prohibicions per parlar en català al carrer o per telèfon, a les imposicions d’un percentatge de castellà a les nostres aules. Aquesta Espanya tan plurinacional que ens volen vendre, són incapaços d’aplicar-se-la. A veure quin és el dia que es fan ni que siguin dues hores de català, gallec o èuscar a Valladolid! Això no els interessa, perquè ells parlen “en cristiano”. Un “cristiano” que s’ha de parlar sí o sí al Congreso de los Diputados. Sembla que la nostra llengua i cultura no hi tenen cabuda en un país que diu ser plurinacional i plurilingüe però, en canvi, sí que hi té cabuda l’espoli fiscal dels Països Catalans.

Un supremacisme de Castella vers els altres pobles de la península que l’apliquen fins i tot als territoris aliens. No tenen cap inconvenient ni els tremolarà el pols si han d’anar a Andorra a enfonsar un banc per obtenir informació dels catalans. No tenen cap problema en inventar-se un seguit d’informacions per desprestigiar a polítics i activistes que no són de la seva corda. Podeu parlar amb portuguesos i veureu que simpàtics que els semblen els espanyols que van al seu país i els tracten com si fossin una expansió del seu.

Espanya és això: menyspreu a tots els que no són com ells. Ens han intentat dividir, ens han intentat exterminar, ens roben, ens menyspreen, ens envien la seva policia a apallissar-nos, ens jutgen per tot allò que s’inventen. En definitiva, ens odien. Se’n diu catalanofòbia, se’n diu supremacisme, se’n diu ser espanyol amb tots els ets i uts.

Malgrat això, els festius i els símbols ens recorden sempre que som i serem la mateixa unitat nacional, encara que canviïn les nostres senyeres i hi posin simbologia. Encara que existeixin els blavers, que existeixin els gonellistes.

Els calendaris continuen recordant-nos i recordant-los, que diades nacionals com la de Sant Joan se celebren arreu dels Països Catalans, de Salses a Guardamar i de Fraga fins a l’Alguer.

La traïció més nostrada

Sovint s’ha fet córrer la brama que el moviment independentista català no ha fet autocrítica ni ha reflexionat sobre els errors que ens ha portat a la situació que vivim a dia d’avui.
Doncs bé, jo us faré una altra reflexió. Potser l’autocrítica que s’ha fet fins el moment no ha estat en la direcció correcta, o no s’ha buscat els culpable de la divisió i desmotivació que actualment hi ha dins el moviment, o fins i tot, com han portat el català fins a uns extrems que comencen a ser perillosos i poden afectar al seu ús normal al nostre país. I dic això, perquè per desgràcia, hi ha determinats partits polítics que es fan dir independentistes que han menyspreat i menystingut la llengua amb un presumpte objectiu: apropar els castellanoparlants a l’independentisme.
La realitat és que no s’ha fet cap política valenta i seriosa per protegir el català i fer-lo necessari. I això també inclou la resta de territoris dels Països Catalans, com Andorra, que seria el que tindria més poder per canviar la situació i dignificar la situació de la llengua.
Però tornant al principat, cal recordar aquells polítics de partits independentistes que han arribat on han arribat precisament presumint de parlar en castellà i de tenir un nivell de català més que just. D’aquells polítics que han permès que TV3 hagi passat de ser la televisió nacional del nostre país, a una televisió regional, que no ha tingut cap cura per la llengua catalana, fins a l’extrem que a qualsevol programa fan un ús del castellà com a llengua vehicular, o d’un català castellanitzat, farcit d’errades gramaticals i sintàctiques, carregat de barbarismes.
No només això, sinó que amb l’excepció de mapa del temps en el que apareixen els Països Catalans (tot i que sempre hi he trobat a faltar l’Alguer), la resta de la programació de TV3 té una òptica regionalista i hispanocentrista.
Qui ha convertit TV3 en el que és ara? Qui és el responsable que molts catalans haguem passat de defensar TV3 a ultratge, a que la veiem com una televisió regionalista espanyola, amb la diferència que es fa en un català moltes vegades allunyat de ser normatiu (o en catanyol, com es coneix popularment).
De TV3, tenim un exemple del menyspreu cap a les institucions catalanes com la notícia en la que parlava de l’ASI del cos de Mossos d’Esquadra com la “guàrdia pretoriana de Torra”, comprant així aquests malnoms que ha utilitzat la premsa espanyola, mofant-se de les nostres institucions i del nostre president.

Però TV3 no és l’únic problema. Aquesta setmana hem sabut els diners que ha destinat la Generalitat a nivell de publicitat institucional cap als mitjans privats del nostre país. I sobta com hi ha mitjans més mal tractats que d’altres. Per exemple, el diari “Ara” rep al voltant de quatre vegades més en subvencions que la capçalera històrica “El Punt Avui”. O els mitjans del grup Godó, obertament contraris a la independència de Catalunya, o el grup premsa ibèrica, amb “periodistes” que fan articles i comentaris obertament masclistes, xenòfobs i homòfobs a través del “Diari de Girona”, per exemple, reben moltíssims diners en publicitat institucional. En canvi, el càstig extrem és per aquells mitjans que en el seu moment i fins a dia d’avui, han tingut una actitud batejada com a octubrista, o com ens diuen els que ara reculen, com a hiperventilats.

Certament, hi ha una part del mal anomenat independentisme que va de reculada, i per això, castiga a tots aquells mitjans que li porten la contrària o volen mantenir un moviment viu, un moviment informat. Que volen mantenir la flama del poble encesa en la lluita per la seva llibertat. Que no menyspreen ni menystenen el que vam fer entre tots l’1 d’octubre del 2017.
Potser per això castiguen “La República”, “Vilaweb” o“El Punt Avui”.
Caldria transparència a la Generalitat per saber qui està orquestrant aquest desànim general i qui està beneficiant als enemics de Catalunya. Aquells que només volen una Catalunya espanyola, en què els trets culturals i identitaris del nostre país es limitin a ser merament folklòrics. I si pot ser, que es limitin a l’àmbit domèstic.

Bona part dels polítics del nostre país no fan res per la dignificació de la llengua, ja que el missatge que donen cada vegada que hi ha una roda de premsa i, a més d’en català, la fan en castellà, és que el català és una llengua prescindible. O els mateixos polítics que són incapaços de llençar polítiques valentes a favor de la nostra llengua, o de fer de TV3 l’eina per la qual va ser concebuda.
El mateix missatge que donen esportistes i famososo “influencers”, quan es passen a fer les seves piulades o el seu contingut en castellà per una “qüestió de mercat” o per evitar que siguin insultats i atacats per no fer-ho. El missatge que donen és que el català és innecessari. Que si convé, ja ens canviarem a “la lengua de todos”.
I tots aquells empresaris que donen feina a persones que, malgrat portar anys a Catalunya, fan gal·la de la seva ignorància i la manca de respecte cap a la nostra llengua o la nostra cultura?
I aquelles sales de cinema que, tot i disposar de la versió d’una pel·lícula doblada en català, la posen a hores totalment il·lògiques pel públic a qui van dirigides, o directament ni tan sols ofereixen la versió en la nostra llengua.
Quin esforç estan fent els departaments de la Generalitat responsables perquè les plataformes d’streaming disposin de tot el contingut que ja ha estat doblat en català?

La traïció és ben nostrada. El més trist és que als espanyols no els cal fer res per dividir-nos i separar-nos, perquè això ja ho estan fent des de dins aquells partits i polítics que s’autoanomenen independentistes, però que no fan res efectiu per arribar a la sobirania real del nostre país o garantir el futur de la llengua i cultura pròpia de la nostra nació.
Els mateixos polítics i partits que persegueixen funcionaris de la Generalitat que defensem a ultratge els drets nacionals del nostre país, acontentant els poders espanyols i aquella gent que viu al nostre país, però que únicament té l’objectiu de destruir-lo i assimilar-nos a la concepció d’una Espanya castellana, aquella que havien batejat com “Una, grande y libre”.
Si no ho canviem amb celeritat, arribarem a un punt de no retorn. I estic convençut que, com jo, molts no volem aquesta situació.

Sense intimitat, assetjat i perseguit

Us vull fer un fil per explicar fins a quin punt veig vulnerats la meva intimitat i fins a quin punt he de patir per la meva integritat en base a l’assetjament d’una persona incapacitada per motius psicològics.
Per culpa del seu assetjament i el d’interior, vaig agafar la baixa.

A través de denúncies falses, aquesta persona m’han obert diversos procediments disciplinaris (5, no 7 com diu) i penals (no n’ha guanyat cap, tots basats en denúncies sense cap prova).
Arran d’això, he explicat la situació a dos psicòlegs (un de la Seguretat Social i un de mossos).

Durant la meva primera baixa laboral, motivada per un assetjament constant, ja va publicar la meva situació, sense que jo jo hagués fet publica, motiu pel qual hi ha unes prèvies obertes per revelació de secrets al jutjat número 1 d’Olot, on declaro en breu com a perjudicat.

Aquesta només és una de les diverses denúncies interposades contra una assetjadora de manual.
Doncs bé. Els dos psicòlegs m’han manifestat el mateix: no em poden ajudar perquè no tinc cap problema amb mi mateix. La problemàtica és externa per una persona obsessionada amb mi.

Dels 5 expedients oberts, tres d’ells estan paralitzats amb mesures cautelars pendents de contenciós administratiu i els altres dos he obtingut victòries contra la Divisió d’Afers Interns i per tant, s’ha anul·lat la sanció proposada per ordre judicial. 💪🏼

L’altre dia li vaig explicar a la psicòloga de Mossos els motius dels expedients. Simplement va al·lucinar que tots estiguessin oberts arran de les denúncies d’una persona que ha manifestat reiteradament que jo era la seva obsessió i que farà el possible per enfonsar-me la vida.

Entre altres coses, aquesta dona i la seva família (parella i mare) han fet el següent:

  • Presentat denúncies falses a fiscalia (des del 2017)
  • Presentat denúncies falses a la Seguretat Social acusant-me de baixa fraudulenta (octubre 2020)
  • Publicat els meus horaris laborals
  • Denunciat falsament a la DAI, motiu pel que obren expedient per coses tan senzilles com publicar una informació objectiva que m’afecta directament, com els abusos de la fiscalia de Girona arran de denúncies falses (no tothom té dret a la llibertat d’expressió, es veu)
  • He vist publicada la meva adreça, acompanyada de fotografies de les cases de tots els membres de la meva família, fet que ens ha comportat rebre amenaces a casa. I m’he de sentir que les amenaces ens les fem nosaltres mateixos.
  • M’han perseguit en cotxe a diferents llocs
  • M’han insultat, difamat, calumniat en centres comercials davant d’una multitud, per després fer-ho en una comissaria dels Mossos.
  • Membres del cos de Mossos han informat a una ciutadana d’on era, què feia, on anava. Tot denunciat. La DAI, no va trobar responsables.
  • S’han presentat en comissaries tirant de placa exigint veure unes imatges de les càmeres de seguretat.
  • Han vingut i trucat a la comissaria d’Olot proferint insults, amenaces i novament, presentant denúncies falses i queixes contra els meus companys de feina.

La persona que ha fet tot això, ha realitzat denúncies setmanalment fins al punt que, al demanar a fiscalia tot el que havia denunciat, ens van enviar això (7,5 kg de denúncies, uns 3500 fulls). Denúncies que per cert, entre elles es contradiuen.

Tot per la mateixa persona que ha denunciat diverses vegades a un advocat i al DGP, en diferents jutjats. Quan no li dona la raó un jutge, porta la denuncia a un altre jutjat. Si la tanquen, la porta a un altre. Això, no deixa de provocar una malversació en el sistema judicial.

Presentar denúncies falses és delicte. Aquesta persona ha fet: amenaces, coaccions, injúries, calumnies, delictes d’odi (homofòbia i catalanofòbia), assetjament, revelació de secrets, delictes contra l’honor, usurpació de funcions, abús de l’autoritat, delicte de fals Policia…

Arran de les denúncies falses seves i de la seva família he tingut en alguns moments, atacs d’angoixa.
Em vaig haver d’anar a justificar davant la inspecció de la seguretat social perquè havia rebut una denuncia de la Sra. Carmen Griñan afirmant que tenia una baixa fraudulenta.

Quan vaig anar a defensar-me, li vaig explicar la situació. Resposta de la inspectora: el que no entenc és com has pogut aguantar tota aquesta situació tan de temps. No m’estranya que hagis hagut d’agafar la baixa. Mateixa resposta dels psicòlegs de Mossos i Seguretat Social.

He aportat tota mena de proves a tots els jutjats que he anat. Insults com “maricxx de mierxx” com a més suau, amenaces al lloc de feina de familiars. No han fet res. Degradar i delinquir contra un independentista, és un esport nacional tolerat i aplaudit per tribunals i fiscals.

Molts em recomaneu que oblidi i miri endavant. Com puc mirar endavant quan una persona desequilibrada presenta de manera continuada denúncies falses a totes les instàncies que m’obliguen a defensar-me amb advocats amb els que m’he gastat ja més de 12.000 euros?

Com pots mirar endavant quan tens una persona fins i tot disposada a seguir-me en cotxe particular? Com pots mirar endavant qun arribes a casa i et trobes amenaces? Com pots mirar endavant quan la DAI de Mossos obre expedients arran de denúncies falses?

Com pot ser que aquests expedients tirin endavant malgrat que cap dels fets ha estat en exercici de les meves funcions? Repeteixo, dos expedients guanyats, tres suspesos amb mesures cautelars a l’espera del contenciós.
Les assegurances no ho cobreixen perquè no és laboral.

Els expedients es duen a terme malgrat no haver-hi una normativa que reguli la vida privada dels agents de Mossos, vulnerant l’article 19 de la declaració universal dels drets humans.

Això no és cap broma. Això és un assetjament constant i persistent que dura des del 2017 mínim. Exercit per una persona obsessionada, per la Guàrdia Civil i sindicats, per sindicats de Policia nacional, per fiscals, per tribunals, mitjans de comunicació…

És per tot això que necessito la vostra col·laboració i en la mesura que pugueu, aportar per la causa. Perquè no m’he candat de lluitar i seguiré defensant la meva dignitat. Però no puc fer-ho sol.
Hi ha gent a qui presentar denúncies falses li surt gratis, sense conseqüències.

Us demano el vostre suport i difusió d’aquest enfilall.
Per alguns la situació cansa. Ho entenc. Ara podeu-vos en situació de l’assetjat per un moment i podeu imaginar com m puc arribar a sentir.
Gràcies per haver llegit fins aquí.

Podeu fer aportacions al següent enllaç:
https://gofund.me/9b289a2a

El cost de la injustícia

Un Estat com el regne d’Espanya, amb una separació de poders inexistent, en la que el poder judicial té una ideologia i té una agenda política pròpia és un perill per a la ciutadania. I ho és més quan exercint el seu poder, poden vulnerar els drets fonamentals dels ciutadans i coartar-los les llibertats, empresonant-los durant anys, obligant-los a exiliar-se, o simplement, obligant-los a defensar-se davant dels nombrosos atestats inventats per les forces i cossos de seguretat de l’estat o de la fiscalia.
Però tot això, a més de ser injust per la víctima, per la persona a qui li han coartat la llibertat i li han vulnerat els seus drets més bàsics, té un cost econòmic, ja que obliga a les víctimes d’aquesta persecució ideològica a haver-se de defensar i afrontar unes costes judicials, buscar-se advocats i defensar-se. I al cap i a la fi, les condemnes que puguin arribar d’Europa i dels tribunals europeus, o les cartes que pugui fer el consell d’Europa poc els importa. Perquè en cas que hi hagi alguna sanció contra aquests tribunals, contra fiscals, contra l’advocacia de l’estat… ho pagarem entre tots. Perquè sortirà dels nostres impostos. En canvi, la defensa de les víctimes d’aquest Estat fanàtic de nacionalisme, recau en la pròpia víctima.
La repressió arriba, primer, a través d’algun atestat que si cal, ha estat fabricat a base de la mentida d’un policia mitjançant una declaració falsejada sobre uns fets, mentint, aprofitant que els policies davant un tribunal gaudeixen de presumpció de veracitat. Però és que el problema és que hi ha policies que, en l’exercici de les seves funcions, prefereixen mentir sense ni tan sols pensar en que darrera de la persona a qui estan denunciant, en alguns casos, falsament, hi ha un ésser humà. Una persona que té família, que té amics, i a qui li poden enfonsar la vida o prendre-li un bé preuat com és la llibertat, simplement perquè algú ha decidit fabricar un atestat fals. Alguns hem viscut aquesta situació quan ens han acusat de delicte d’odi simplement per haver defensat el nostre dret a utilitzar la llengua catalana al nostre país. I hem vist com policies creen un atestat completament falsejat on redacten fets que en cap cas van succeir. Posteriorment, quan vas a declarar, sense una sola ordre judicial, es queden els teus telèfons mòbils i tres anys després, malgrat dues sentències i diversos escrits de la magistrada, encara no els han tornat.
Doncs com veiem, el cost no és només en retallar la llibertat i els drets de les persones, sinó que també és econòmic. En canvi, a tots aquests tribunals i fiscals, a aquests agents que han vulnerat els drets més bàsics d’una persona, els surt tot gratis. Bé, millor dit pagat per tothom.
I en això també hi podem incloure la persecució de la Divisió d’Afers Interns i la Direcció General de la Policia que, a través de les seves actuacions i perseguint als agents pel que fan fora de la feina, obliguen a recórrer els processos i els expedients fins al contenciós administratiu. Amb un agreujant: cada contenciós administratiu ascendeix aproximadament a uns 3000 euros. Una estratègia de desgast econòmic que, en cas que vagis davant el tribunal i guanyis, tindràs això, una victòria per evitar uns expedients injustos i desproporcionats que cap assegurança sindical cobrirà precisament perquè són fets que han succeït fora de l’àmbit laboral. Així doncs, novament l’administració pot exercir aquest dret sense cap preocupació pel cost que representa perquè la instrucció d’aquests expedients, o l’acusació que es pugui fer davant un tribunal es farà amb els diners de tot, mentre que novament, la víctima haurà d’afrontar-ne els costos. I és preocupant quan s’actua per falses denuncies d’una persona que ha manifestat que no descansarà fins a enfonsar la vida d’algú econòmicament i professionalment.
I finalment, també hi ha un cost quan s’és víctima d’un assetjament i unes difamacions per part de personatges que es fan dir periodistes. És el cas del conegut Albert Soler i actualment de Matías Crowder. Dos “opinadors” que es permeten el luxe de difamar i injuriar a les persones amb la cobertura del Diari de Girona, diari que durant el franquisme va ser robat a la família Rahola, diari que va ser reanomenat com “Los Sítios” i actualment propietat de “Prensa Iberica”.
I es permeten escriure uns articles d’opinió menyspreant i fins i tot insultant les seves víctimes essent conscients que el que fan no tindrà cap conseqüència penal, ja que en cas de cometre un delicte, és un delicte civil, fet que obliga a la víctima a presentar una acta de conciliació prèvia a una querella, un procés que ronda novament uns 3000 euros per cada denuncia. Ells, gaudeixen de la protecció i dels recursos d’un grup mediàtic al darrere, mentre que la víctima, en cas de voler defensar el seu honor, ha d’invertir els seus recursos econòmics per poder defensar-se i saben que poques persones s’ho poden permetre.
I finalment, tenim aquelles persones que, juntament amb la seva parella es permeten presentar nombrosos escrits a fiscalia, essent conscients (o no) que entre ells, es contradiuen i per tant, estan realitzant denuncies falses, totes curiosament adreçades a un mateix fiscal, malgrat no tingui competència en el fet denunciat. Persones a les que no importa mostrar la seva cara amb comentaris xenòfobs, homòfobs i en el que si cal, estan disposats a facilitar l’adreça dels domicilis a les persones que vulguin venir a amenaçar-nos a casa nostra i intimidar-nos. Tot sense cap conseqüència.

La injustícia té un cost que moltes vegades és difícil d’assumir. El més greu és que a la víctima d’aquest sistema pervers li pot costar, en el millor dels casos, recursos econòmics. En el pitjor, la llibertat. Encara que els tribunals europeus tombin aquestes sentències, ningú podrà retornar a la víctima el temps robat pels tribunals. Ningú podrà tornar-los els familiars que han perdut durant aquells anys que els han robat. Ningú podrà pagar el fet de no poder veure els seus fills créixer. Ningú els podrà compensar mai el temps robat.
I així, alguns magistrats, fiscals, funcionaris, governants, alts càrrecs i policies, dormiran tranquil·lament a casa seva cada nit i sense cap remordiment malgrat que, per una falsedat o per motivacions ideològica, hauran escapçat en sec els drets i temps i qualitat de vida a la seva víctima.
Finalment, aprofito per felicitar al col·lectiu LGBTI i animar-lo en la seva lluita per parar els peus a la intolerància i per reclamar la igualtat i els mateixos drets que qualsevol altre ésser humà en qualsevol lloc del món.

Habitants d’una colònia, habitants de segona

Resulta increïble a vegades la manera com es tracta Catalunya i que no sortim de manera massiva als carrers per aturar la degradació de la situació que patim en tots els àmbits.
Som un país al que l’han espoliat econòmica i culturalment, contra el que s’està perpetrant una eliminació lenta, però contínua, de la seva llengua i cultura a través de les imposicions que perduren des del decret de nova planta. Som una societat que per pensar com pensem, tenim persones represaliades, acusades de diferents delictes per part d’una fiscalia que tal com va dir el ministre Fernandez-Díaz, quan calia ho afinava. Persones tancades a presó per haver pujat a un vehicle policial amb previ permís, per tal de sol·licitar la gent que tornés a casa. Uns vehicles als que hi havia pujat anteriorment com a mínim una desena de periodistes.
Però el que sembla quedar clar és que, com a mínim, aquí només es persegueix i s’agreuja tot per motiu ideològic.
Respecte l’incident de Pallejà, per exemple, no puc deixar de pensar que si enlloc de Pallejà fos Altsasu, els joves serien acusats de terrorisme i ja serien camí de l’audiència nacional. Si enlloc de ser una patrulla dels Mossos fos de la Policia espanyola, segurament estaria tot lligat i ben lligat. Perquè si alguna cosa ens ha ensenyat i hem après fins ara de la justícia espanyola, és que els independentistes o no nacionalistes espanyols, sempre juguem en una altra lliga. Que no serem mai tractats amb tots els drets i igualtat que ens haurien de ser propis en una democràcia consolidada.

Però de debó podem esperar alguna cosa d’una justícia encarregada de vulnerar la llibertat d’expressió a través de les seves sentències contra músics per les lletres de les seves cançons, mentre volen fer creure que tothom és igual davant la llei, sense excepcions, amb un monarca que no serà jutjat per totes les acusacions que té gràcies a la inviolabilitat?
De debó podem esperar igualtat davant la justícia quan els agressors de Blanquerna són lliures sense cap conseqüència? Veient com els assassins de Guillem Agulló segueixen orgullosos del que van fer i el judici polititzat que hi va haver? O és que potser ja ens hem oblidat de l’Eric Bertran, que va ser acusat de terrorisme i portat a l’audiència nacional amb catorze anys per haver demanat a una cadena de supermercats que etiquetés els seus productes en català?

D’això molts estem cansats. D’un país que utilitza els seus poders al seu antull. Quan no utilitza els mitjans de comunicació més ultres de l’espanyolisme per injuriar i difamar una persona, utilitzen la fiscalia o els tribunals per perseguir-lo i així, intentar acabar amb aquesta oposició contra aquest règim, on un dictador afirmava haver-ho deixat tot “lligat i ben lligat”

La sensació que tenim els catalans és que hi ha impunitat ideològica per l’espanyolisme, mentre que qualsevulla causa relacionada amb l’independentista, o fins i tot per la llengua en la que estic escrivint, serà magnificada.
Quants casos hi ha hagut d’agressions i vulneracions de drets lingüístics dels catalanoparlants per part de policies, tribunals o institucions espanyoles?
Que potser la constitució que defensen amb tanta vehemència diu alguna cosa sobre que la nostra llengua, origen o cultura ens faci estar uns quants esgraons per sota dels que fan onejar la bandera estanquera?

Hem arribat al punt al que ni tan sols podem aixecarel cap per criticar aquestes injustícies i denunciar-ho públicament, perquè els mitjans i persones interessades ja se’n carregaran de tergiversar les paraules d’un independentista com més els complagui. Jo, personalment, he de dir que estic fart d’aquesta manipulació exercida per la premsa espanyola, pels tribunals i fiscals espanyols. Estic cansat de ser tractat com un ciutadà de segona, com habitant d’una colònia sense drets a la que li pots espoliar diàriament milions d’euros, a qui es pot perseguir per les seves idees i posicionament polític, a qui es pot menysprear i difamar.
Per això lluito per la independència del meu país i esdevenir un Estat. Per poder gaudir dels drets que els són propis als ciutadans en qualsevol democràcia consolidada.
Alemanya va fer un llarg camí després del nazisme fins a esdevenir la democràcia en la que s’ha convertit a dia d’avui. Algú creu realment que un estat com l’espanyol, on el feixisme dominava totes les esferes de la població, podia haver fet cap mena de transició a una democràcia d’un dia per l’altra?
No. Els queda molta feina per fer, però sembla que majoritàriament no tenen cap intenció de fer-la.

Som tractats com una colònia, i si no fem res, no tan sols no salvarem la nostra llengua, la nostra cultura o la nostra manera de fer i ser. Si fem alguna cosa, ni tan sols salvarem el nostre país d’una ruïna i espoli econòmic a la que ens té sotmès el mateix estat en el que un dels seus ministres, en una conversa, reconeixia haver destrossat el nostre sistema sanitari.
Tinguem memòria.

La República, 18 de gener de 2021

Entrevista publicada a KitRadio Internacional

ENTREVISTA A L’ALBERT DONAIRE

Albert primer de tot, gràcies per acceptar l’entrevista amb Kit Ràdio Internacional. I d’altra banda felicitats per la candidatura dins de Junts Per Catalunya.

Moltíssimes gràcies. Un plaer. Respecte a la candidatura, sempre per millorar les coses. Tinc un objectiu molt clar: treballar per tenir un país lliure, amb una llengua i cultura que siguin respectades, i per exemple, on la seva policia sigui un exemple, entre moltes altres coses.

Quan comença l’assetjament d’Inma Alcolea contra tu i la teva família?

Tot comença en 2017, quan la senyora Alcolea des del seu compte particular de Facebook, es van publicar amenaces, insults i injúries cap al president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Va arribar a la premsa i em limiti a compartir la notícia en la qual es denunciaven aquests fets. Des d’aquell moment, va començar una campanya d’intoxicació i assetjament que dura fins al dia d’avui, en la qual la senyora Alcolea ha inclòs a la meva família, parella, la seva família, companys de treball.

En què es basa aquest assetjament d’Inma cap a tu i la teva família? Quan comences a denunciar la situació davant la DAI (Divisió d’Afers Interns) i davant la justícia?

L’assetjament de la senyora Alcolea es basa en una difamació constant i insults a través de les xarxes principalment. A aquest, també cal afegir alguns episodis en què la senyora Alcolea ha portat aquest assetjament físicament. Per exemple, he vist la senyora Alcolea vigilant amb el seu vehicle particular pel barri de Montjuïc de Girona mentre passejava la meva gossa. A finals de desembre, en un centre comercial de Salt, la senyora Alcolea em va començar a insultar i difamar cridant davant de famílies i nens. Posteriorment, quan vam treure el telèfon per trucar a l’112, la senyora Alcolea amb la seva parella, sergent dels Mossos d’Esquadra, es van anar de el lloc. Cal destacar que en cap moment la seva parella va fer res per aturar la situació .Després d’això, ens vam anar a comissaria a denunciar, i va acudir-hi la meva família, amb la sorpresa que la senyora Alcolea ens havia seguit fins dependències policials per segons deia en les seves xarxes socials, presentar una denúncia per assetjament. Va ser curiós el fet que anés a denunciar precisament a la comissaria de Mossos a la qual ens trobàvem, tenint en compte que sempre critica i ataca els Mossos d’Esquadra i té el costum de presentar les seves denúncies directament a fiscalia o la Guàrdia Civil. Tenim la percepció que ens va seguir fins comissaria. Una vegada a comissaria, va tornar a actuar com al Caprabo, en aquest cas cap a la meva família. Allà acuso a la meva germana de filtrar els seus informes mèdics, tal com ha fet en reiterades ocasions en les xarxes, tot i que un informe de traçabilitat negui els fets. De la mateixa manera, s’ha dedicat a difamar i insultar als meus pares, a la meva parella, a qui com manifesta, ha assetjat laboralment intentant que l’expulsen de la seva feina. Referent als presumptes informes, ha acusat primer a la meva germana, després a Salut, i finalment, a un advocat. Sense cap prova, treu les seves conclusions i acusa la primera persona que se li ocurre. Porto denunciant aquesta situació des 2017. Cal destacar que la senyora Alcolea en el seu moment va recaptar més de 20000 € per interposar una querella que mai va arribar. Què va passar amb aquests diners?

Hi ha hagut nombroses referències a la meva condició sexual, de les que ha fet mofa i per les que m’ha insultat. Però curiosament el fiscal de delictes d’odi de Girona no veu cap delicte en trucar a una persona “virus passiu” o “marieta de merda”, entre moltes altres coses. Twitter li ha tancat ja sis comptes per aquests fets. Però la fiscalia especialitzada en aquests delictes sembla que ho veu tot normal. Em pregunto si tindrà alguna cosa a veure amb les seves visites assídues al palau de justícia de Girona, on es troba la fiscalia. Tinc testimonis que han vist la senyora Alcolea entrar a l’edifici i sortir al cap de dos o tres hores No es triga dos o tres hores a entrar per registre unes denúncies, si és el que realment ha anat a fer. Hi ha detalls que no els faig públics d’aquestes visites per protegir testimonis directes.

Destaco també que aquest assetjament l’ha fet a molts altres agents per raons ideològiques. Però el que sembla que més l’ha molestat, ha estat el fet de no callar i plantar-li cara. Estava acostumada a atemorir i assetjar la gent sense que ningú li parés els peus.

El que em pregunto és com han pogut passar per alt la seva actitud mentre ha estat treballant i fins i tot, arribés a ser terme una persona que presumeix de menysprear el català en exercici de les seves funcions, entre tantes altres coses. Si té una incapacitat total per problemes psicològics com ella mateixa ha reconegut, com pot ser que no es detectés res d’això abans? Com no es va actuar amb ella?

A dia d’avui, quantes denúncies acumules contra la terme Inma Alcolea?

He perdut el compte. He presentat diferents denúncies internes a Mossos i la DAI, fins que la senyora Alcolea va ser declarada amb una incapacitació total, per la qual la Divisió d’Afers Interns dels Mossos em responia que no podia actuar amb aquesta terme per aquests extrems.

Paral·lelament, he obert la via judicial per diferents delictes, des revelació de secrets a assetjament, passant per amenaces i injúries.

Per què ni la DAI ni la justícia no fan cas a les teves denúncies?

La DAI no actua perquè la senyora ja no és Mosso d’Esquadra causa de la seva incapacitació total. Respecte la justícia, el camí és lent. De moment seguim presentant denúncies a cadascun dels seus presumptes delictes i estem valorant la possibilitat d’una demanda civil conjunta per atemptar contra el dret a l’honor de la meva família i meu. Ella ha afirmat en els seus comptes de Twitter suspeses seva bona sintonia amb la fiscalia de Girona. De fet, a totes les denúncies, presumeix dels escrits que manen aquests als jutjats referent a les denúncies que interposem. De moment, s’han recorregut totes les decisions judicials que afecten les denúncies.

Com afecta a nivell psicològic aquest assetjament a tu i al teu entorn de la Inma Alcolea?

Doncs a nivell de salut, afecta meus pares, i a mi mateix, que després d’haver demanat una visita al meu metge, em va recomanar la baixa per l’assetjament patit per aquesta senyora. Fins i tot vaig anar requerit a anar a la Seguretat Social a una inspecció per una denúncia per baixa fraudulenta de la mare del personatge. Sembla que és un costum utilitzar la seva mare per acusar-la de les seves actes o presentar determinades denúncies. Recordo fins i tot la reacció de la inspectora quan li vaig mostrar totes les evidències de l’assetjament de la senyora Alcolea a mi ia la meva família. Fins i tot em va comentar que no entenia com havia pogut suportar tota aquesta pressió fins al moment.

El pitjor de tot és saber que tens la veritat, que et defenses amb una persona que ha estat incapacitada causa del seu estat emocional i psicològic tal com ho reconeix en les seves intervencions públiques i per les xarxes socials, i que no es faci res. Un dia potser només em segueix o et crida en un centre comercial. Però, ens preguntem si pot arribar a més. Ha publicat en xarxes que no tindré pau, que sempre va preparada amb si i que disposa d’arma de foc personal. Vivim preocupats que aquesta senyora vagi un dia un pas més enllà i no hi hagi marxa enrere, malgrat totes les denúncies que ja hem interposat sobre aquests fets.

Ha posat malnoms a la meva família i ha arribat a afirmar que tant la mare com jo tenim una “tara genètica” o afirmant que la meva mare i els meus avis maltractaven al meu pare.

Ha mentit de forma continuada sobre la meva formació acadèmica o sobre la meva experiència laboral, així com en el meu treball actual i la forma com ho porto a cabo.Ha arribat fins i tot a obrir un perfil a la xarxa Grindr per insultar-me i controlar-me on soc. L’assetjament ha estat per Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn … qui fa servir LinkedIn per assetjar una altra persona?

Has dit més d’una vegada que canviaries dins de Mossos coses en referència a la mala praxi dins el cos. Per exemple què?

Per exemple, el fet que una patrulla en l’exercici de les seves funcions, em parin en un control de pas i informin a la senyora Alcolea del que estic fent o on sóc, vulnerant el secret professional i el meu dret a la intimitat. Això ha estat denunciat internament i seguiré endavant contra la mala praxi d’aquests agents que informa del que fan treballant a una tercera persona aliena a el cos de Mossos.

Una altra cosa que cal denunciar és el fet que la meva baixa mèdica va ser informada la senyora Alcolea, sis dies després d’estar-ho. Curiosament quan va arribar a la DAI. Em pregunto si en aquestes converses de les que presumeix, hi tenen quelcom a veure. També referent a la seva parella, el dia després de l’incident a la comissaria de Salt, va anar a el lloc demanant visionar el contingut de les càmeres, tal com afirma la senyora Alcolea a les seves xarxes, que les van visionar i que un familiar meu se’l va trobar a la comissaria el matí següent.

Et planteges deixar Mossos d’Esquadra fruit de l’assetjament de la terme Alcolea?

Doncs si. És un extrem a què em plantejo arribar, a causa de la inacció per part del cos davant l’assetjament d’aquesta senyora i els seus difamacions. Cal destacar que no només em ataca a la meva vida privada, sinó que també ho fa en la meva vida laboral, mentint sobre els meus rutines, però també facilitant a la gent meus horaris, quan treball, quan estic de vacances i la meva adreça postal, així com la dels meus pares, la meva germana, la meva parella o els pares de la meva parella.

Ha filtrat diligències internes d’una denúncia de el cos, que fan referència al meu estat anímic i de salut.

Això ha portat a rebre amenaces a casa meva, curiosament, un dia després de treballar i dos dies després d’afirmar en xarxes socials que facilitaria la meva adreça a qui la hi demanés per privat. Després, la va fer pública. La meva adreça no havia estat feta pública per mi mateix. Ella, en canvi, té publicada la direcció dels seus domicilis a través de les seves xarxes socials o de pàgines com Booking o Airbnb, on lloga els domicilis per a ús vacacional. Com tot, les seves acusacions sobre la filtració de dades segueixen sent falses. Ella té accés a mitjans de comunicació que difonen i estenen les seves mentides i invencions.

El que està clar és que el cos de Mossos d’Esquadra i els seus serveis jurídics haurien de defensar l’honorabilitat dels agents, especialment si es aquesta veient en dubte la seva professionalitat o la seva imatge com a membre de el cos. Encara ha d’arribar el dia que els serveis jurídics de el cos prenguin cartes en l’assetjament de la senyora Alcolea a diferents membres de el cos.

La societat menyspreada i trepitjada

No fa ni una setmana que es feia públic un “escàndol”. Una empresa coneguda de gelats havia fet una carta destinada a Catalunya, en català.
El més curiós de tot plegat és que porta des del 2009 oferint aquesta carta i no ha estat fins el 2020 que l’espanyolisme s’ha llençat furiós contra una empresa per utilitzar la llengua pròpia de Catalunya en la seva cartelleria de gelats.

Tan “greu” ha estat la situació, que el partit que va néixer per crear confrontació i odi a Catalunya utilitzant la llengua com a arma política va anunciar que presentaria una denuncia a Europa. Recordem que és el mateix partit que defensava que tothom etiquetés com volgués. Ara ja sabem que el que volen és que tothom etiqueti com volen ells.

I això només és un més dels casos en els que l’odi irracional cap a la nostra llengua els porta a denunciar-nos o atacar-nos.

Jo mateix sóc víctima d’una denuncia per part de la Guàrdia Civil de delicte d’odi per haver-me entestat a exercir el meu dret legítim d’utilitzar el català a l’aeroport de Girona.

I si reculem uns anys, recordem la persecució que li van fer a Èric Bertran quan el 2004, amb 14 anys, va ser acusat de terrorisme per haver enviat correus electrònics a l’empresa de supermercats Dia demanant que etiquetessin també en català els seus productes.

Perquè ells utilitzaran tots els seus tribunals per menysprear-nos i trepitjar-nos. I sempre tindran el Tribunal Constitucional per si han de tombar alguna llei que pogués fer el Govern en sentit de protegir la llengua de Catalunya.

Un govern que cal dir tampoc posa molts esforços en dignificar la llengua catalana.
Qui està fent complir la llei de consum i el que s’exigia que tots els productes que es venen a Catalunya han d’estar com a mínim en català? Qui fa complir a les empreses la obligació de cara al consumidor de garantir l’atenció en català als seus usuaris? Com ha quedat aquella “ambiciosa” llei del cinema que demanava que com a mínim el 50% de les pel·lícules que arribessin a Catalunya serien en català? Que potser Netflix, Amazon Prime o HBO han posat de la seva part per oferir les pel·lícules ja doblades al català que formen part del seu catàleg?

Tampoc crec que ajudi que, havent-hi quatre llengües oficials a Catalunya (Català, aranès, llengua catalana de signes i castellà), el Govern faci les seves rodes de premsa en català i en castellà. Això li treu valor i importància a la nostra llengua, donant el missatge que no cal que aprengui català la gent, que si cal, ja li repetiran en castellà. I perquè no fan també les rodes de premsa en aranès? Que no tenen els mateixos drets?

Jo ja fa temps que vaig prendre la determinació de consumir productes etiquetats en català i que siguin de Catalunya, I de treballar amb empreses amb seu a Catalunya i que ofereixin atenció al client en català.

Si ho féssim tots, possiblement canviaria la cosa. Ja hem vist com aquesta empresa de gelats ha fet marxa enrere, canviant la política de cartelleria des del 2009 i tornarà a oferir la carta de gelats, també en castellà. Perquè no em puc imaginar el trauma que generava per a un espanyol llegir “Xocolata” en lloc de “chocolate”. Això sí, després no els molestarà demanar una “Muffin” o una “Cheeseburger”.

També cal dir que el Govern d’Andorra no fa cap pas per garantir la igualtat de la llengua catalana. Perquè és realment qui té més poder com a Estat per a exigir a les empreses que etiquetin en la única llengua oficial del principat. Però sembla que és una batalla prescindible o sense importància pel principat d’Andorra. Un principat que, de la mateixa manera que a Catalunya, cada vegada se sent parlar menys en català al carrer.

Pretenc fer reflexionar a una important part de la societat catalana i catalanoparlant. Perquè si renunciem a aquesta batalla, si renunciem a la nostra llengua, renunciem a una part del país.
Durant massa temps ens han volgut fer creure que és de mala educació respondre en català a un castellanoparlant. I per què no girem aquesta lògica? Si es tracta d’educació, qui és el mal educat que va viure a un país amb una llengua pròpia, la qual es nega a aprendre per parlar-la?
De debò hem d’aguantar que ens acusin d’imposar el català al nostre propi país? Que potser els catalanoparlants hem anat en algun moment a Valladolid o Burgos a imposar la llengua catalana a les seves escoles o a la vida pública? Que els hi hem anat a prohibir alguna vegada a casa seva que parlessin en castellà? Que quan un castellanoparlant ha anat a Londres, París o Berlin ha iniciat una campanya ferotge i mediàtica acusant els ciutadans d’aquests indrets d’imposar-los l’anglès, el francès o l’alemany?
Cal una mica més d’autoestima per part d’aquesta societat si volem un futur per a la nostra llengua i que es garanteixin els nostres drets.
Mentre penseu si militem i plantem cara en aquesta batalla, ens seguiran tractant com una colònia. Un poble menyspreat i trepitjat.

L’assetjament i la desprotecció, cada dia augmenten

Ara ja farà una mica més d’un any i tres mesos que vaig rebre una de les primeres
amenaces a casa meva per part dels encaputxats del Maresme. Tot va ser abans d’anar a
Madrit a presentar declaració en un Judici Farsa en el que es van saltar totes les garanties
que tenien per saltar-se i més, contra polítics i activistes catalans.
El resultat d’aquell judici ja el sabeu tots. De fet, el sospitàvem abans i tot que es celebrés,
conscients de la manca d’independència judicial espanyola, certificada per les sortides de
to del jutge Llarena i les seves peticions d’euroordre a la carta i activant-les i desactivant-
les en funció del país on es trobaven els exiliats.
Em va tocar anar com a testimoni en un judici, on algú que es feia dir jutge Marchena (tot i
que va demostrar que tenia poca classe i imparcialitat per exercir) es permetia vulnerar
tots els drets dels testimonis en funció de si li agradava més o menys com anaven vestits
o com pensàvem. Irregularitats com enviar les citacions als domicilis particulars amb nom,
cognom i DNI i arribar allà i demanar el número d’identificació personal de Mossos
d’Esquadra, decidint una vegada més en funció de què interrogava.
Aquell dia, el sr. Marchena va permetre moltes preguntes que no tenien res a veure amb
el judici ni amb les persones investigades i ni un sol advocat de la defensa va tenir el valor
o l’esma de parar els peus a un jutge que va demostrar una manera de fer tendenciosa i
marcada per una ideologia al darrera.
No se si aquell dia li va molestar més que portés uns pantalons grocs, una samarreta amb
una estelada, una xapa on es podia llegir “Llibertat Presos Polítics” o les VamCats. Però si
que recordo la mirada d’odi que em va dirigir quan va veure com hi anava vestit.
Tampoc em va garantir el meu dret de declarar en català, tal com contempla la legislació
vigent del seu Estat. Més abusos dels que van poder prendre nota els observadors
internacionals.
Però ningú va fer res i tenim uns presos polítics tancats en presons catalanes entre els
que hi ha la Presidenta Carme Forcadell a qui aquest mateix jutge ha denegat el 100.2 i
als que la fiscalia els demana una “reeducació”. Però ei, ens voldran fer creure que no són
presos polítics i que no són allà per les seves idees.
Tornant a agafar el fil del que em motiva a expressar tot això, no havent-n’hi prou amb les
amenaces prèvies al judici, al cap d’un mes van tornar a fer el mateix els mateixos
individus, entre els que hi ha un tal Alejandro Acosta de Montgat i un tal Santi Pulido
(aquest últim sembla que ha acabat malament amb la resta de feixistes).
Unes amenaces que també van ser denunciades.
No només he hagut de lluitar contra aquestes, sinó contra l’assetjament, amenaces,
insults homòfobs de centenars de persones, tan a través de les xarxes com físicament.
Moltes d’elles han estat denunciades i la resposta del fiscal de delictes d’odi de Girona en
moltes d’aquestes, és dir que no hi ha ni un sol delicte d’odi.
Si un fiscal que se n’ha d’encarregar de vetllar per les minories religioses o els col·lectius
LGBTI no veu delicte en missatges com “Maricón de Mierda”, “Muñeca pasiva” o “Come-
sables muerdealmohadas”, entre molts altres… quina garantia ens ha de donar de la seva
imparcialitat? Qui garanteix que la fiscalia compleix amb llurs funcions de ser un element
imparcial en defensa de la víctima?
Cal recordar que algunes d’aquestes denúncies segueixen endavant gràcies a la
perseverança dels meus advocats, que han de cobrir les funcions que no exerceix la
fiscalia.
Segueixo aguantant els atacs incansables d’un espanyolisme que utilitza com a arma més
comú els insults homòfobs. Això sí, després volen vendre al món que Espanya és un estat
d’allò més avançat amb els drets LGBTI. Una gran façana que pretén amagar tota la
merda que es menja l’Estat per dins, que no ha fet mai un canvi real ni neteja d’una
dictadura franquista que a dia d’avui encara controla amb tots els fils els diferents poders de l’Estat. Des de la monarquia fins a la judicatura, passant per partits polítics, sindicats,
fiscals, policies…
S’ha arribat a filtrar l’adreça de casa dels meus pares, de cals meus oncles, de la meva
parella, dels pares de la meva parella, la meva… Totes elles acompanyades de les
respectives fotografies, facilitades per una exmembre del cos de Mossos d’Esquadra que
va fer fama per amenaçar i insultar el President Puigdemont i acusar-ne la seva mare.
La mateixa ha facilitat la meva adreça particular completa a qui li ha demanat, fet que va
comportar durant el confinament rebre amenaces a la bústia de casa.
La mateixa que facilita a qui ho necessita els horaris laborals perquè si fos el cas, qui em
vulgui mal tingui un accés directe a mi en qualsevol dels meus desplaçaments entre la
feina i casa meva.
Sembla ser que ella pot facilitar dades personals, penjar fotografies dels habitatges, dels
familiars, meves, de la meva parella, facilitar el vehicle que condueixo… però no admet
que es pagui amb la mateixa moneda utilitzant imatges i dades que es poden trobar
fàcilment en una recerca en un cercador, una pàgina de vídeos com Youtube, una xarxa
social com Twitter, Instagram o Facebook. No pot tolerar ni tan sols que es comparteixi
aquesta informació que ella mateixa facilita a través d’aquestes.
No n’hi ha prou amb això, sinó que pot mentir impunement per les xarxes socials sobre la
professionalitat de l’assetjat o de falses opinions sobre companys de feina.
I per desgràcia, les xarxes socials serveixen per difondre gran quantitat de mentides que
seran cregudes per aquells que necessitin creure-les, moguts per l’odi.
La mateixa persona a qui he d’aguantar perseguint-me amb el seu vehicle particular per
Girona mentre surto tranquil·lament amb la meva gossa a fer un passeig pel barri de
Montjuïc, per exemple.
Molts heu recomanat que deixi aquesta situació, cosa que he intentat diverses vegades,
però una obsessió com aquesta, que fins i tot li fa posar un nom d’usuària a Twitter fent
referència al meu cognom i en la que un 95% del contingut és dirigit a mi, no es soluciona
obviant. I tampoc és la solució les diferents denuncies que he interposat davant la
inJustícia de l’Estat Espanyol. Pot seguir delinquint ara que ha aconseguit una paga del
100% del seu sou sense treballar, adduint a una incapacitació total per motius psiquiàtrics.
Una vegada més, desprotegit per una justícia que no fa la seva feina.
Els és igual que et deixin amenaces a casa teva o a casa de la parella. Els és igual que
t’enviïn amenaces de mort amb fotografies d’armes i municions. Els és igual que
eixelebrats t’intentin agredir pel carrer amb insults homòfobs i catalanòfobs.
Els és absolutament igual. Perquè segurament per ells és una guerra en la que tot s’hi val.
Fins i tot acusar algú de terrorisme per una baralla de bar o bé per formar part d’un CDR.
Estem desprotegits davant autèntics psicòpates borratxos de poder disposats a tot per la
seva pàtria. Fins i tot a tenir com a confidents terroristes homicides i a protegir-los
intentant que no es faci cap investigació del que va succeir.
Espanya no està acostumada a tenir un control, encara que sigui molt laxe, per part de les
institucions europees.
No oblidem que si fos per la seva manera de fer, possiblement ja haurien bombardejat
Barcelona, com van afirmar que era necessari fer-ho cada 50 anys, o bé haurien afusellat
un altre president de la Generalitat al castell de Montjuïc. I possiblement s’haurien atrevit a
retransmetre-ho perquè tothom pogués gaudir d’aquestes humiliacions.
Les amenaces i les coaccions van més enllà de ser personals, perquè ataquen tot un
poble. Per la llengua que parlem. Per com pensem. Per com vivim. Pel que defensem.
Espanya no deixa de ser la vella ambició supremacista de Castella d’imposar-se sobre la
resta de nacions de la península.
Espanya no deixa de ser un Estat que ha demostrat al llarg de la història que si havia de
cometre crims contra la humanitat i arrasar civilitzacions senceres, ho faria sense dubtar.

Avui qui rep aquests assetjaments i coaccions, aquestes amenaces, sóc jo. Però demà
pot ser qualsevol de vosaltres.
No en tingueu cap dubte que si els ha sortit gratuït empresonar els nostres polítics, acusar
de terrorisme els nostres CDR, perseguir als nostres cantants per les seves lletres, es
veuran valents per fer-ho amb tots i cadascun de nosaltres sense cap mena de complexe.
Perquè per ells això és una guerra. I la volen guanyar. I lluitaran de la manera que faci
falta.
Per això, o ens aixequem i diem prou sortint als carrers i prenent el control de les nostres
vides i del nostre país enlloc de quedar-nos a casa lamentant-nos i acusant-los… o
patirem la repressió durant molts anys i tot els sortirà gratuït mentre volen enganyar el
món, amb la col·laboració d’alguns dels nostres, amb un suposat diàleg buit de continguts.
El nostre futur és a les nostres mans. Decidim doncs si volem viure agenollats com
esclaus, o preferim viure dempeus i lliures.