Entrevista publicada a KitRadio Internacional

ENTREVISTA A L’ALBERT DONAIRE

Albert primer de tot, gràcies per acceptar l’entrevista amb Kit Ràdio Internacional. I d’altra banda felicitats per la candidatura dins de Junts Per Catalunya.

Moltíssimes gràcies. Un plaer. Respecte a la candidatura, sempre per millorar les coses. Tinc un objectiu molt clar: treballar per tenir un país lliure, amb una llengua i cultura que siguin respectades, i per exemple, on la seva policia sigui un exemple, entre moltes altres coses.

Quan comença l’assetjament d’Inma Alcolea contra tu i la teva família?

Tot comença en 2017, quan la senyora Alcolea des del seu compte particular de Facebook, es van publicar amenaces, insults i injúries cap al president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Va arribar a la premsa i em limiti a compartir la notícia en la qual es denunciaven aquests fets. Des d’aquell moment, va començar una campanya d’intoxicació i assetjament que dura fins al dia d’avui, en la qual la senyora Alcolea ha inclòs a la meva família, parella, la seva família, companys de treball.

En què es basa aquest assetjament d’Inma cap a tu i la teva família? Quan comences a denunciar la situació davant la DAI (Divisió d’Afers Interns) i davant la justícia?

L’assetjament de la senyora Alcolea es basa en una difamació constant i insults a través de les xarxes principalment. A aquest, també cal afegir alguns episodis en què la senyora Alcolea ha portat aquest assetjament físicament. Per exemple, he vist la senyora Alcolea vigilant amb el seu vehicle particular pel barri de Montjuïc de Girona mentre passejava la meva gossa. A finals de desembre, en un centre comercial de Salt, la senyora Alcolea em va començar a insultar i difamar cridant davant de famílies i nens. Posteriorment, quan vam treure el telèfon per trucar a l’112, la senyora Alcolea amb la seva parella, sergent dels Mossos d’Esquadra, es van anar de el lloc. Cal destacar que en cap moment la seva parella va fer res per aturar la situació .Després d’això, ens vam anar a comissaria a denunciar, i va acudir-hi la meva família, amb la sorpresa que la senyora Alcolea ens havia seguit fins dependències policials per segons deia en les seves xarxes socials, presentar una denúncia per assetjament. Va ser curiós el fet que anés a denunciar precisament a la comissaria de Mossos a la qual ens trobàvem, tenint en compte que sempre critica i ataca els Mossos d’Esquadra i té el costum de presentar les seves denúncies directament a fiscalia o la Guàrdia Civil. Tenim la percepció que ens va seguir fins comissaria. Una vegada a comissaria, va tornar a actuar com al Caprabo, en aquest cas cap a la meva família. Allà acuso a la meva germana de filtrar els seus informes mèdics, tal com ha fet en reiterades ocasions en les xarxes, tot i que un informe de traçabilitat negui els fets. De la mateixa manera, s’ha dedicat a difamar i insultar als meus pares, a la meva parella, a qui com manifesta, ha assetjat laboralment intentant que l’expulsen de la seva feina. Referent als presumptes informes, ha acusat primer a la meva germana, després a Salut, i finalment, a un advocat. Sense cap prova, treu les seves conclusions i acusa la primera persona que se li ocurre. Porto denunciant aquesta situació des 2017. Cal destacar que la senyora Alcolea en el seu moment va recaptar més de 20000 € per interposar una querella que mai va arribar. Què va passar amb aquests diners?

Hi ha hagut nombroses referències a la meva condició sexual, de les que ha fet mofa i per les que m’ha insultat. Però curiosament el fiscal de delictes d’odi de Girona no veu cap delicte en trucar a una persona “virus passiu” o “marieta de merda”, entre moltes altres coses. Twitter li ha tancat ja sis comptes per aquests fets. Però la fiscalia especialitzada en aquests delictes sembla que ho veu tot normal. Em pregunto si tindrà alguna cosa a veure amb les seves visites assídues al palau de justícia de Girona, on es troba la fiscalia. Tinc testimonis que han vist la senyora Alcolea entrar a l’edifici i sortir al cap de dos o tres hores No es triga dos o tres hores a entrar per registre unes denúncies, si és el que realment ha anat a fer. Hi ha detalls que no els faig públics d’aquestes visites per protegir testimonis directes.

Destaco també que aquest assetjament l’ha fet a molts altres agents per raons ideològiques. Però el que sembla que més l’ha molestat, ha estat el fet de no callar i plantar-li cara. Estava acostumada a atemorir i assetjar la gent sense que ningú li parés els peus.

El que em pregunto és com han pogut passar per alt la seva actitud mentre ha estat treballant i fins i tot, arribés a ser terme una persona que presumeix de menysprear el català en exercici de les seves funcions, entre tantes altres coses. Si té una incapacitat total per problemes psicològics com ella mateixa ha reconegut, com pot ser que no es detectés res d’això abans? Com no es va actuar amb ella?

A dia d’avui, quantes denúncies acumules contra la terme Inma Alcolea?

He perdut el compte. He presentat diferents denúncies internes a Mossos i la DAI, fins que la senyora Alcolea va ser declarada amb una incapacitació total, per la qual la Divisió d’Afers Interns dels Mossos em responia que no podia actuar amb aquesta terme per aquests extrems.

Paral·lelament, he obert la via judicial per diferents delictes, des revelació de secrets a assetjament, passant per amenaces i injúries.

Per què ni la DAI ni la justícia no fan cas a les teves denúncies?

La DAI no actua perquè la senyora ja no és Mosso d’Esquadra causa de la seva incapacitació total. Respecte la justícia, el camí és lent. De moment seguim presentant denúncies a cadascun dels seus presumptes delictes i estem valorant la possibilitat d’una demanda civil conjunta per atemptar contra el dret a l’honor de la meva família i meu. Ella ha afirmat en els seus comptes de Twitter suspeses seva bona sintonia amb la fiscalia de Girona. De fet, a totes les denúncies, presumeix dels escrits que manen aquests als jutjats referent a les denúncies que interposem. De moment, s’han recorregut totes les decisions judicials que afecten les denúncies.

Com afecta a nivell psicològic aquest assetjament a tu i al teu entorn de la Inma Alcolea?

Doncs a nivell de salut, afecta meus pares, i a mi mateix, que després d’haver demanat una visita al meu metge, em va recomanar la baixa per l’assetjament patit per aquesta senyora. Fins i tot vaig anar requerit a anar a la Seguretat Social a una inspecció per una denúncia per baixa fraudulenta de la mare del personatge. Sembla que és un costum utilitzar la seva mare per acusar-la de les seves actes o presentar determinades denúncies. Recordo fins i tot la reacció de la inspectora quan li vaig mostrar totes les evidències de l’assetjament de la senyora Alcolea a mi ia la meva família. Fins i tot em va comentar que no entenia com havia pogut suportar tota aquesta pressió fins al moment.

El pitjor de tot és saber que tens la veritat, que et defenses amb una persona que ha estat incapacitada causa del seu estat emocional i psicològic tal com ho reconeix en les seves intervencions públiques i per les xarxes socials, i que no es faci res. Un dia potser només em segueix o et crida en un centre comercial. Però, ens preguntem si pot arribar a més. Ha publicat en xarxes que no tindré pau, que sempre va preparada amb si i que disposa d’arma de foc personal. Vivim preocupats que aquesta senyora vagi un dia un pas més enllà i no hi hagi marxa enrere, malgrat totes les denúncies que ja hem interposat sobre aquests fets.

Ha posat malnoms a la meva família i ha arribat a afirmar que tant la mare com jo tenim una “tara genètica” o afirmant que la meva mare i els meus avis maltractaven al meu pare.

Ha mentit de forma continuada sobre la meva formació acadèmica o sobre la meva experiència laboral, així com en el meu treball actual i la forma com ho porto a cabo.Ha arribat fins i tot a obrir un perfil a la xarxa Grindr per insultar-me i controlar-me on soc. L’assetjament ha estat per Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn … qui fa servir LinkedIn per assetjar una altra persona?

Has dit més d’una vegada que canviaries dins de Mossos coses en referència a la mala praxi dins el cos. Per exemple què?

Per exemple, el fet que una patrulla en l’exercici de les seves funcions, em parin en un control de pas i informin a la senyora Alcolea del que estic fent o on sóc, vulnerant el secret professional i el meu dret a la intimitat. Això ha estat denunciat internament i seguiré endavant contra la mala praxi d’aquests agents que informa del que fan treballant a una tercera persona aliena a el cos de Mossos.

Una altra cosa que cal denunciar és el fet que la meva baixa mèdica va ser informada la senyora Alcolea, sis dies després d’estar-ho. Curiosament quan va arribar a la DAI. Em pregunto si en aquestes converses de les que presumeix, hi tenen quelcom a veure. També referent a la seva parella, el dia després de l’incident a la comissaria de Salt, va anar a el lloc demanant visionar el contingut de les càmeres, tal com afirma la senyora Alcolea a les seves xarxes, que les van visionar i que un familiar meu se’l va trobar a la comissaria el matí següent.

Et planteges deixar Mossos d’Esquadra fruit de l’assetjament de la terme Alcolea?

Doncs si. És un extrem a què em plantejo arribar, a causa de la inacció per part del cos davant l’assetjament d’aquesta senyora i els seus difamacions. Cal destacar que no només em ataca a la meva vida privada, sinó que també ho fa en la meva vida laboral, mentint sobre els meus rutines, però també facilitant a la gent meus horaris, quan treball, quan estic de vacances i la meva adreça postal, així com la dels meus pares, la meva germana, la meva parella o els pares de la meva parella.

Ha filtrat diligències internes d’una denúncia de el cos, que fan referència al meu estat anímic i de salut.

Això ha portat a rebre amenaces a casa meva, curiosament, un dia després de treballar i dos dies després d’afirmar en xarxes socials que facilitaria la meva adreça a qui la hi demanés per privat. Després, la va fer pública. La meva adreça no havia estat feta pública per mi mateix. Ella, en canvi, té publicada la direcció dels seus domicilis a través de les seves xarxes socials o de pàgines com Booking o Airbnb, on lloga els domicilis per a ús vacacional. Com tot, les seves acusacions sobre la filtració de dades segueixen sent falses. Ella té accés a mitjans de comunicació que difonen i estenen les seves mentides i invencions.

El que està clar és que el cos de Mossos d’Esquadra i els seus serveis jurídics haurien de defensar l’honorabilitat dels agents, especialment si es aquesta veient en dubte la seva professionalitat o la seva imatge com a membre de el cos. Encara ha d’arribar el dia que els serveis jurídics de el cos prenguin cartes en l’assetjament de la senyora Alcolea a diferents membres de el cos.

3 respostes a «Entrevista publicada a KitRadio Internacional»

 1. No se qui ha fet la traducció al català..
  Però els hi recomano què posin una mica més d’atenció..
  Fa mal als ulls els seus escrits i mol difícil d’entendre el què dieu!!
  Moltes gràcies i perdoneu si us he molestat!!

 2. No em puc arribar a imaginar viure una situació com la teva…ha de ser horrorós 😔😔
  Només puc dir-te que siguis fort, que aguantis el que puguis, que la nostra llibertat serà la clau per resoldre tots aquests problemes. Segur que quan ho siguem, una de les prioritats serà la depuració del cos i també del sistema judicial.
  Molta fermesa Albert, no pots plegar…si ho fas, ella t’haurà guanyat. Aguanta, tard o dora haurà d’acabar dins un psiquiàtric…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *