Alguns volen marxar de Mossos a CNP/GC? Endavant!

Corre aquests dies, com va destapar l’ambaixador espanyol a Catalunya, el sr. Enric Millo que estan estudiant els casos de “diversos mossos” (sense especificar-ne en cap moment el nombre) de realitzar un canvi de cos de policia, deixant de formar part dels Mossos d’Esquadra i formar part d’algun dels cossos de la policia espanyola.
Trobo perfecte aquesta proposta.
El cos de Mossos d’Esquadra és un cos que representa uns valors i que és una de les estructures d’estat claus de la República Catalana.
Per tant, aquest cos ha d’estar format per gent compromesa amb el país i amb els seus ciutadans. Agents que han de ser conscients del que representa la història recent dels Mossos. Que han de ser conscients de la dura tasca que van haver d’afrontar durant la guerra civil, posicionats del costat demòcrata i no del costat dels que van fer el cop d’estat (com si va passar amb altres cossos).
Els cos de Mossos d’Esquadra és un cos que ha de ser sempre garant de les llibertats i la democràcia dels ciutadans de Catalunya. I no podem deixar que això deixi de ser així.

No obstant, al cos de Mossos d’Esquadra hi ha membres com la caporal expedientada Inma Alcolea, la qual publicava missatges ofensius contra el President de la Generalitat de Catalunya, el MHP Carles Puigdemont.
Però els motius pels quals va ser expedientada no és per les seves opinions polítiques, com han volgut fer creure tots els mitjans espanyols i ella mateixa.
El motiu del seu expedient va ser perquè en aquestes publicacions detallava rutines de la vida del President, que difícilment es coneixeria si no fos pel seu càrrec i el seu lloc de treball.
Per tant, aquí hi va haver una vulneració de secret professional, en la que va filtrar informació policial de la màxima autoritat del país.
No tenint-ne prou amb això, la parella d’aquesta caporal, a través del seu compte de Twitter realitza publicacions com la següent:

Podeu fer una consulta sobre totes les seves piulades, ja que és un compte obert.
Podeu observar el nivell de menyspreu que mostra vers el procés d’independència que ha viscut Catalunya i que ens va dur a la proclamació de la república.

Com podeu veure a la piulada, ofereix els seus serveis per a crear una nova policia autonòmica de “Tabàrnia”.
Aquesta és la poca lleialtat que hi ha amb el cos de Mossos d’Esquadra, el qual han servit durant tots aquests anys i amb el que no tenien cap queixa a final de mes per rebre’n el sou.

Tornant a la sra. Imma Alcolea, és l’autora d’aquesta petició a través de la plataforma Change.org.

No només estic d’acord amb aquesta petició, sinó que defenso que el gobierno espanyol ho realitzi amb la màxima celeritat.

Com he defensat, els catalans es mereixen una policia compromesa amb la república de Catalunya. I sóc totalment partidari que si hi ha gent que té ganes de marxar del cos i unir-se a un altre, ho pugui fer amb total llibertat.

 

El sergent mencionat, no fa gaires dies va escriure una nota informativa, filtrada a OK Diario ( és greu és que aquestes filtracions hagin arribat a un mitjà, ja que estem parlant de documentació interna dels Mossos d’Esquadra) en contra meva i d’Enric Alsina, portaveus de Mossos per la democràcia.

I realment esta adduint a motius professionals aquesta denúncia, ja que en cap moment hi ha hagut una insubordinació cap aquest sergent, ja que totes les opinions que s’han fet des de la plataforma no han estat parlant en nom del cos de Mossos d’Esquadra.
I personalment, el que exposo al meu compte de Twitter o Facebook són els ideals que tinc com a persona. No com a agent.

En el moment que volgués expressar-me com a agent, no utilitzaria el meu nom i cognoms, ja que com sap tothom, el que identifica un agent professionalment no són els seus noms i cognoms. L’identifica la seva targeta d’identificació professional (TIP).

Des de la meva persona, mai s’ha incitat a l’odi contra aquesta persona i s’han defensat les meves opinions públicament i sense menystenir. I el document el qual es va mencionar el nom, es criticava el posicionament que es feia contra el president i les paraules utilitzades. I simplement s’instava al cos de Mossos d’Esquadra de trobar una solució a aquestes persones que han manifestat públicament el seu malestar formant part dels Mossos.

Simplement demanàvem posar-los les coses fàcils si no en volen formar part.

El que no és coherent és que aquesta persona dugui els seus conflictes i problemes al nivell laboral. Puc afirmar amb orgull que no hi ha cap queixa de ningú de com desenvolupo la meva feina i que hagi actuat de manera parcial. Professionalment he estat sempre garant de la legalitat que emana del parlament de Catalunya i del poble.

 

Finalment, us animo a defensar aquesta passarel·la a altres cosos perquè Catalunya pugui tenir la policia que es mereix. Una policia amb valors i sentiment de país.

 

 

Albert Donaire i Malagelada

 

7 respostes a «Alguns volen marxar de Mossos a CNP/GC? Endavant!»

 1. Estic completament d’acord amb el que dius, s’ha de facilitar la sortida o el traspàs dels mossos que ho desitgin, ells feliços i nosaltres encara més.

 2. Hay actividades desleales, y no punibles. Y si hay deslealtad, no hay lealtad. Y “al enemigo que huye, puente de plata”. Visca la República Catalana! Un saludo

 3. S’ ha de trobar la manera de que sense cap problema, un mosso, pugui anar a un altre cos policial. Jo aquest any volia començar a estudiar i prepararme per les proves i oposicions de Mosso d’ esquadra, pero estic una mica indecis. Espero trobar la llum, perqué crec en les llibertats del meu poblé, i sobretot, en que un cos policial es per defendre la gent civicament i no per atonyinar. Bona feina company! Visca la República

 4. Felicitats per l.article en sembla correcta i els policies que no compleixin amb les normes bàsiques de respecta envers al nostre president o govern, s’ha d’oferir la possibilitat que marxin del cos, ja que ofereixen una imatge errònia del cos de Mossos d’Esquadra

 5. Enhorabona per la teva nova iniciativa del blog Albert
  Cada iniciativa és un pas endavant.

  Respecte als mossos, el qui no estima Catalunya, catifa vermella fins al sud del Montsià

 6. Qué marxin i com més ràpid millor, no cal que esperin.

  Nosaltres encantats per deixar places a qui ho senten de cor i ells que gaudeixin a la seva nova feina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *